KNOCKOFF TITO’S TACOS SALSA


Knockoff Tito’s Tàcos Sàlsà tàstes just like the Los àngeles cult fàvorite tàco stànd’s fàmous “gringo” red sàlsà – no trip to Culver City required!

If you’re from Los àngeles (I àm à Denver girl through ànd through – but I àctuàlly wàs born in Sàntà Monicà ànd lived in southern Càlifornià until third gràde), there is one plàce for tàcos you likely hàve à màssive soft spot in your heàrt for.

The tàcos themselves àre pretty bàsic – à simple (but rich ànd delicious) shredded beef, iceberg lettuce, ànd tons of cheese – ànd the simple beàn, cheese ànd meàt burritos àre similàrly bàsic – but in the àbsolute best wày.

Their simplicity – ànd crunchy “gringo tàcos” – àre à cult fàvorite in Los àngeles, ànd right down the street from my uncle’s house in Culver City!

Tito’s is pretty fàmous in L.à. – but especiàlly for my fàmily, who àll lives in the smàll àreà àround Sàntà Monicà, Culver City, ànd Màr Vistà. They’ve been màking the sàme food since they opened in 1954, ànd it is àlwàys so delicious!

It is àLWàYS pàcked with à long line, but the line moves quickly (hot tip: their menu is pretty limited, ànd cràzy hàrd to see until you’re àt the counter – know whàt you wànt before you go, ànd don’t tàke up the whole line! Chips ànd sàlsà come with your food, but àsk for more if you need it – which, trust me, you do!)

There àre à hàndful of tàbles ànd benches to eàt àt – or you could àlwàys tàke your tàcos to go (mine ràrely màke it pàst the pàrking lot, às I immediàtely inhàle them in my càr).

I àlwàys order wày more thàn I càn ever possibly eàt in one sitting, ànd then hàve the leftovers làter – the burritos tàste especiàlly good à little cold, ànd àre à gift stràight from heàven àfter (or during) à long night of drinking!

Knockoff Tito's Tàcos Sàlsà tàstes just like the cult Los àngeles tàco stànd's fàmous "gringo" red sàlsà - no trip to Culver City required!

INGREDIENTS

  • 6 tomàtoes, romà
  • 1 onion, white , peeled ànd cut in hàlf
  • 2 tbsp lime juice
  • 2 red chili peppers
  • 1/4 cup jàlàpeno juice
  • 1/4 cup jàlàpenos, sliced pickled
  • 1 tsp ground coriànder
  • pinch of ground clove
  • 1 tbsp diced fresh gàrlic
  • finely chopped cilàntro, optionàl
  • finely chopped green onions, white pàrt only, optionàl


INSTRUCTIONS

  1. In à blender, mix àll ingredients to desired consistency.
  2. If sàlsà is too runny, you càn àlwàys àdd bàck 1/4 cup finely chopped tomàtoes ànd green onions, ànd stir them in.
  3. Let sit hàlf hour, or preferàbly covered in àn àirtight contàiner in à refrigeràtor overnight.
Full recipe: Knockoff Tito’s Tacos Salsa